סלמון בזיגוג יין בננות

salmonמצרכים:
חצי ק"ג סלמון פרוס ל- 3 נתחים ללא עצמות
4 שורש פטרוזיליה
4 תפוחי אדמה
2 כוסות חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה
4 שיני שום
מיץ מ-3 לימונים
חצי כף סוכר
150 מ"ל יין בננות לבישול מסדרת winechef
150 גר' חמאה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מבשלים את השורשים והתפ"א בחלב עד ריכוך.
מסננים ומרסקים אותם לפירה וממליחים.
מצמצמים את השמנת עם הפטרוזיליה, טוחנים ומסננים אל תוך הפירה
ומערבבים היטב.
במחבת מצמצמים את המיץ לימון עם הסוכר והשום, מוסיפים את
יין הבננות עם החמאה עד לקבלת רוטב סמיך.
מטגנים את הסלמון בשמן תירס עד לדרגת מדיום.
מניחים בצלחת את הפירה מעליו את הסלמון ויוצקים מעל את הרוטב.

QR:  סלמון בזיגוג יין בננות