פאי תפוחים

פאי תפוחים

פאי תפוחים – מומלץ להגיש עם קצפת או גלידה

מה נדרש להכנת פאי תפוחים ביתי? תבנית לפאי בקוטר 24 ס”מ

מצרכים להכנת פאי תפוחים קלאסי

מצרכים לבצק הפאי:
3 כוסות קמח
250 גר’ חמאה ללא מלח
1 כוס סוכר
קורט מלח
2 ביצים

למלית:
8 תפוחים חתוכים לקוביות
1/2 כוס יין תפוחים מסדרת winechef
1/2 כפית קינמון
כף חמאה
1/2 כוס סוכר חום
חופן צימוקים

אופן ההכנה:

      1. להכנת המלית: קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות או פרוסות ומשרים אותם כשעה ביין תפוחים.
      2. מססנים את התפוחים ומקפיצים במחבת עם כל חומרי המלית עד שהתפוחים מתרככים.
      3. מוסיפים את יין התפוחים ומבשלים עוד דקה ומורידים מהאש.
      4. להכנת הבצק: מערבבים את חומרי במעבד עם להב מתכת בפולסים עד שמתקבל בצק.
      5. עוטפים את הבצק המוכן בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
      6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      7. מרדדים חצי מהבצק לעובי חצי ס”מ ומרפדים תבנית לפאי בקוטר 24 ס”מ (בסיס ודפנות).
      8. יוצקים את המלית על הקלתית.
      9. מרדדים את חצי הבצק השני של הבצק ומכסים את תבנית הפאי.
      10. אופים כ-20 דקות, מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים 40 דקות נוספות.

אם הבצק מראה סימנים השחמת יתר, כדאי לכסותו בנייר אלומיניום.

מומלץ להגיש פאי תפוחים לצד קצפת או גלידה.

QR:  פאי תפוחים