הייצור שלנו ממוקם בהיי טק פארק מרכז, יקנעם עילית, אולם לא ניתן להגיע ולסייר בו, ניתן להתרשם ממנו מסרטון התדמית בעת הביקור במרכז המבקרים של היקב.
בעבר יוצר היין שלנו בשיטות מסורתיות וביתיות, כיום אנו נצמדים לאמצעים טכנולוגיים מתקדמים, שימוש במיכלי נירוסטה ענקיים ומכונות מילוי ופיקוק אוטומטיות, כל זאת תוך שמירה והקפדה על איכות גבוהה של המוצרים – ללא פשרות.
ייצור היין:
תהליך ייצור היין המיוצר ביקב מורד מפירות, זהה בחלקו לתהליך ייצור היין מענבים. הפרי הסחוט עובר תהליך תסיסה עם שמרי יין שמייצרים את האלכוהול. לאחר מכן מועבר היין למיכלי נירוסטה שם הוא מתיישן מספר חודשים, תלוי בסוג הפרי.
לאחר תקופת היישון היין עובר סינון ואז מילוי לבקבוקים במכונה אוטומטית מתקדמת. מכיוון שייקב מורד משמר את המבחר הרחב של הבקבוקים במרכז המבקרים, תוכלו עדיין למצוא בקבוקים מיוחדים הנארזים בצורה ידנית.
למרות שהיין עובר סינון ייתכנו משקעים נוספים של הפרי הנמצאים בבקבוק, תופעה זו אינה פוגמת באיכות המוצר (יש שיגידו שהיא מטיבה עימו) אלא מוכיחה שאנו מייצרים מפרי טבעי.
יין שאינו מיוצר מענבים נקרא “שיכר”.
ייצור הליקר:
בשונה מייצור היין הליקר אינו עובר תהליך תסיסה.
הליקר הוא משקה אלכוהולי חזק ומתוק, המבוסס על תזקיק אלכוהולי ומתובל בפירות, תבלינים, דבש ושוקולד.
הליקרים שלנו מכילים בין 17% ל22% אלכוהול.
הליקרים אינם מיושנים, אך עוברים תקופת שהייה מסויימת כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
הגדרה (ויקיפדיה)
שיכר – למרות שניתן לייצר יין לא רק מענבים, אלא גם מפירות וירקות אחרים ואף מפרחים מסוימים ומרכיבים שונים רבים, המילה יין לבדה משמעה תמיד יין ענבים.כאשר היין אינו מכיל ענבים, הוא ייקרא בדרך כלל שיכר (לדוגמה:שיכר רימונים,הדסים,פסיפלורה וכו’). או שיצוין ממה מורכב היין (למשל,יין שזיפים ,יין רימונים,יין פסיפלורה ). באיחוד האירופאי החוק מגביל את השימוש במילה “יין” רק ליין שמיוצר מענבים.
ליקר – משקה אלכוהולי בעל אחוזי אתנול גבוהים יותר בהשוואה ליין או לשיכר,
מפיקים אותו מפירות ומירקות שונים כגון תותים ,דובדבנים ,או מנטה באמצעות השריה ומיצוי טעמים ולא על ידי התססת הסוכרים