עוגת שמרים עם קינמון

ugatshmarim2 עוגות בתבנית אינגליש קייק

מצרכים לבצק:
15 גרם שמרים טריים
100 מ”ל (1/3 כוס + שתי כפות) חלב
2 ביצים, גודל L
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח

למילוי:
70 גרם חמאה מומסת
200 גרם (כוס) סוכר דמררה
4 כפיות קינמון
4 כפות סירופ מייפל
100 גרם (1/2 כוס) פקאנים מסוכרים שבורים גס

לציפוי:
3-4 כפות סוכר דמררה
2 כפות מייפל.

סירופ בגמר האפייה:
2 כפות סוכר
120 מ”ל (חצי כוס) יין קינמון מסדרת winechef

אופן ההכנה:

1. ללוש במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק במהירות בינונית כ- 5 דק.
2. לכסות בניילון את הבצק המוכן ולשים בקירור לפחות שעה.
3. לחלק את הבצק לשניים, לרדד כל חלק לשני מלבנים בעובי חצי ס”מ.
4. למרוח על כל אחד מהמלבנים חמאה מומסת, לפזר מעל סוכר,
קינמון ופקאנים מסוכרים ולטפטף מעל סירופ מייפל.
5. לגלגל את המלבנים לרולדות. ולחתוך לפרוסות בעובי 3-4 ס”מ.
6. את השושנים, להעמיד כשהחתך כלפי מעלה בתבנית “אינגליש קייק”
משומנת מראש ולהתפיח כרבע שעה.
7. לפזר מעל סוכר ולטפטף מייפל.
8. לאפות את העוגות כ-25 דקות בתנור בחום בינוני 180 מעלות עד שהעוגות
מזהיבות.
9. לערבב היטב סוכר ויין קינמון. להוציא את העוגות מהתנור, לטפטף את יין
הקינמון על העוגות ולהחזיר לתנור לחמש דק נוספות.

 

QR:  עוגת שמרים עם קינמון