מה נדרש להכנת פאי תפוחים ביתי? תבנית לפאי בקוטר 24 ס”מ
מצרכים להכנת פאי תפוחים קלאסי
מצרכים לבצק הפאי:
3 כוסות קמח
250 גר’ חמאה ללא מלח
1 כוס סוכר
קורט מלח
2 ביצים
למלית:
8 תפוחים חתוכים לקוביות
1/2 כוס יין תפוחים מסדרת winechef
1/2 כפית קינמון
כף חמאה
1/2 כוס סוכר חום
חופן צימוקים
אופן ההכנה:
-
-
- להכנת המלית: קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות או פרוסות ומשרים אותם כשעה ביין תפוחים.
- מססנים את התפוחים ומקפיצים במחבת עם כל חומרי המלית עד שהתפוחים מתרככים.
- מוסיפים את יין התפוחים ומבשלים עוד דקה ומורידים מהאש.
- להכנת הבצק: מערבבים את חומרי במעבד עם להב מתכת בפולסים עד שמתקבל בצק.
- עוטפים את הבצק המוכן בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרדדים חצי מהבצק לעובי חצי ס”מ ומרפדים תבנית לפאי בקוטר 24 ס”מ (בסיס ודפנות).
- יוצקים את המלית על הקלתית.
- מרדדים את חצי הבצק השני של הבצק ומכסים את תבנית הפאי.
- אופים כ-20 דקות, מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים 40 דקות נוספות.
-
אם הבצק מראה סימנים השחמת יתר, כדאי לכסותו בנייר אלומיניום.
מומלץ להגיש פאי תפוחים לצד קצפת או גלידה.